dr. J.W.A. Burger


Chirurg-oncoloog

Erasmus MC - Kanker Instituut locatie Danïel den Hoed
Oncologische chirurgie
Rotterdam
Nederland


In 2004 begon hij de opleiding tot algemeen chirurg in het IJsselland ziekenhuis te Capelle aan den IJssel. Daar legde hij zich zowel op klinisch als op onderzoeksgebied toe op de colorectale chirurgie. In 2010 rondde hij de opleiding af in het Erasmus MC. Vanaf september 2010 is Dr. J.W.A. Burger werkzaam als oncologisch chirurg in het Erasmus MC Kanker Instituut.

Hij is voorzitter van de werkgroep uitgebreid colorectaal carcinoom van het Erasmus MC, waarin patiënten met 'uitgebreide' ziekte (locally advanced, systemisch of peritoneaal gemetastaseerd) worden besproken, die voor bespreking en/of behandeling worden verwezen, voornamelijk vanuit de regio Zuidwest Nederland.

Op klinisch gebied houdt hij zich bezig met chirurgie voor het locally advanced colorectaal carcinoom, recidief colorectaal carcinoom en peritonitis carcinomatosa. Burger is medeoprichter en bestuurslid van de landelijke werkgroep Dutch Peritoneal Oncology Group. Hij is principle investigator van studies op gebied van colorectaal carcinoom en peritonitis carcinomatosa.