Y.A. Casseres


Dr. Horacio E. Oduber Hospital Oranjestad Aruba
Chirurg
Oranjestad Aruba
Aruba


Yuri Casseres is op Aruba geboren en heeft zijn studie geneeskunde gedaan in Leiden. Hij is opgeleid tot algemeen chirurg in de regio Rotterdam (St. Franciscus Gasthuis en Erasmus MC).
Na zijn opleiding heeft hij in het St. Franciscus Gasthuis en St. Anna ziekenhuis als chef de clinique gewerkt. In 2013 kreeg hij een unieke mogelijkheid om zijn carrière voort te zetten op Aruba.

Sinds november 2013 is hij werkzaam als algemeen chirurg in het Horacio Oduber Hospitaal te Aruba. Daar is hij samen met 5 andere chirurgen verantwoordelijk voor de heelkundige zorg op het eiland.

Naast zijn werkzaamheden als chirurg heeft hij ook een functie als specialist manager van de cluster Snijdend en is hij medisch coördinator van de Center for Advanced Woundcare.
Hij was nauw betrokken bij het oprichten van de diabetische voetenpoli in het Dr. Horacio Oduber Hospitaal en is lid van de amputatie commissie.

De combinatie van zijn werk als algemeen chirurg en zijn toewijding aan de behandeling van complexe wonden geeft hem een extra gevoel van voldoening in zijn dagelijkse werk.